Snekkerarbeidet ferdig

Da var snekkerarbeidet på frontalet ferdig; i går  var jeg hos Katrine og lastet det over i hennes bil. 

Det har vært spennede og interessant å være med på denne jobben –  av flere årsaker. Det ene er at jeg har kommet i kontakt med et nytt miljø: trivelige mennesker på Kulturhistorisk museum, malerikonservatorer, forgyllere og ikke minst Unn Plahter som har utført et meget imponerende arbeid med frontalene, publisert i hennes 3-bindsverk. Ikke desto mindre tror jeg at det fortsatt er ting som kan oppdages og det er jo morsomt! Det andre er muligheten til å sette seg inn i tankene til en snekker på slutten av 1200-tallet; og det beskriver på en måte spennet i prosjektet – alt fra håndarbeid med middelaldermetoder til blogging i 2011.

Sett med etterpåklokskap tror jeg at det hadde vært lurt å bruke mer tid på å studere originalet for å se mer inngående på verktøyspor og detaljer, men det er jo ikke alt man har tid til…. Vi får ta det da neste frontale skal rekonstrueres. 

Her følger noen bilder som viser hvordan frontalet ser ut nå:

Lars Stålegård

Advertisement

2 Responses to “Snekkerarbeidet ferdig”

 1. Anne Milnes Says:

  Dette ser kjempefint ut, Lars – vi alle (Sarah, Katrine og jeg) gleder oss til å ta fatt på neste fase med grundering, utprøving av materialer og maleteknikker. Dette blir spennende – og utgangspunktet er helt optimalt.

 2. lars365 Says:

  Takk, Anne ! Jeg skal følge dere på veien. Så blir det virkelig artig å se frontalet på plass i kirken jeg giftet meg i for 13 år siden.

  Lykke til !

  Hilsen
  Lars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: